5000 Szolnok

Szapáry út 18. I.em.

Telefon

+36 30 391 3629

e-mail:

zounok.nyelviskola @gmail.com

Ügyfélszolgálat

H-P 10-12; 14-17

Az angol vagy a német nyelv a fontosabb?

angol német nyelv

Magyarországon meghatározó az angol, majd a német nyelvet tanulni akarók aránya. Sok különböző vélemény hangzik el arról, hogy melyik a fontosabb. Mi Neményi András nyelvtanulási szakértő véleményét osztjuk, álljon itt amit ő mond:

Az angol vagy a német nyelv a fontosabb? Kinek van igaza?

Az egyik tábor szerint az angolt kell megtanulni először, a másik szerint meg a németet.

 Például, az angolt az egész világon mindenütt lehet használni. Ausztriában és Németországban viszont a német a fontosabb.

Gyakorlatilag szinte mindegy, melyikkel kezdik. Ha valaki először németül tanul meg, utána az angol már egyszerűnek tűnik.         Aki meg első nyelvként az angolt tanulta meg, annak a német megy majd könnyebben.  

A második idegen nyelvet mindenképpen könnyebben tanuljuk meg, mint az elsőt. Ebből a szempontból nézve tehát mindegy, hogy melyikkel kezdjük.

Mindkét nyelv elsajátítása mellett oldalakon keresztül lehetne érvelni.

De nincs mese, mindkettőt meg kell tanulni.

Magyarországon az ember életében az egyik legjobb befektetés, ha megtanul angolul is ÉS németül is. Már a háború előtt is így volt. Manapság is elég nehéz enélkül boldogulni, életkortól függetlenül. Jól látszik, hogy a jövőben még nehezebb lesz.

 Nyelvenként két évvel számolva, ez a cél négy év alatt elérhető. Halogatni nem érdemes, mert minél idősebb korban ülünk neki tanulni, annál több energiát kell belefektetnünk. 

llll