5000 Szolnok

Szapáry út 18. I.em.

Telefon

+36 30 391 3629

e-mail:

zounok.nyelviskola @gmail.com

Ügyfélszolgálat

H-P 10-12; 14-17

Kinek ajánljuk a csoportos nyelvoktatást?

Csoportos nyelvtanulás jellemzői nyelviskolában

A nyelvoktatás talán legelterjedtebb módja, hogy iskolai keretek között, csoportban tanulunk. Ez a tanulásnak nagyon interaktív és kommunikáció központú formája, amely kifejezetten alkalmas arra, hogy életszerű szituációkban lehessen gyakorolni a nyelvet. Mivel az egyes tanulóknak más-más erősségeik lehetnek, így segíthetik egymást illetve motiválhatnak anélkül, hogy az az érzésük lenne, hogy a másik mindent tud, ő  pedig semmit (mint például egy magántanárral). Illetve a társaságnak köszönhetően közös élmény lehet a tanulás. Természetesen számos tényező megléte kell ahhoz, hogy egy csoport hatékonyan tudjon működni.

1) Csoportlétszám: általában a kisebb létszámú (4-6 fős) csoportokat tekintik hatékonyabbnak, hiszen itt egyszerre érvényesülhetnek a csoportos forma előnyei és az egyénre szabott módszerek és odafigyelés. 

2) Előzetes szintfelmérés: mivel az emberek többsége már általában valamilyen formában tanult nyelvet, így fontos, hogy olyanok kerüljenek egy csoportba, akik hasonló nyelvtudással rendelkeznek, azonos szintnél tartanak. Ennek felmérésére a nyelviskolánkban szintfelmérő tesztet és tanárral való előzetes beszélgetést alkalmazunk.

3) Csoport összetétel: a jó hangulatnak és a hatékony együttműködésnek is feltétele, hogy az egy csoportot alkotók megtalálják a hangot egymással, legyen közös pont az érdeklődésükben, illetve hasonlóak legyenek az elvárásaik és a céljaik. Különösen fontos lehet például előzetesen felmérni, hogy ki az aki nyelvvizsgát szeretne tenni és ehhez keres felkészítést és ki az, aki a mindennapjaiban (munkahelyen, külföldi tartózkodás során, stb.) szeretné használni a tanultakat.

Az indítani tervezett csoportos nyelvoktatás tanfolyamai mellett a  már futó képzésekhez is tudsz csatlakozni, amiről képzési referensünkkel érdemes egyeztetni – akár emailben, telefonon- hogy szintfelmérőd alapján melyiket ajánlja, mint leggyorsabb megoldást

 
csoportos nyelvoktatás
A csoportos nyelvoktatás jó választás, ha:
  • szeretnél kedvező áron hatékony nyelvoktatásban részt venni
  • úgy érzed, hogy tanulásod eredményesebb lesz akkor, mikor megvan a heti rendszeresség
  • jobban tudsz másokkal együtt tanulni, mert motivál a többi csoporttag
  • önállóan nehezen szánod rá magad, hogy a tanulással foglalkozz

  • egyedül valahol elakadtál, lesz aki elmagyarázza amit nem értesz

  • változatos tanulási formát szeretnél, ahol a jó hangulatú órákon az érdeklődést is könnyebb fenntartani

  • tudsz tanulni a többiek ötleteiből és hibáiból is
  •  nyitott vagy arra, hogy ismerősöket/barátokat is szerezz a tanfolyam során a való életben

A csoportos tanórák mellett otthon, szabadidőben érdemes gyakorolni a hallásértést, amire angolból az alábbi oldalt javasoljuk, ahol nagyon sok videós segédanyagot találsz. 

englishcentral.com

Német nyelven pedig verhetetlen a Deusche Welle oldala, ahol szintednek megfelelő videó és hanganyagok, sőt lassított napi hírek is hallgathatóak.

deutsche.welle