5000 Szolnok

Szapáry út 18. I.em.

Telefon

+36 30 391 3629

e-mail:

zounok.nyelviskola @gmail.com

Ügyfélszolgálat

H-P 10-12; 14-17

EuroPro az üzleti, gazdasági angol nyelvvizsga

Több pénz? Siker? Csillogás? Diploma? Munkahelyi előmenetel? Esetleg egy valóban jó állás megszerzése? Az egyszer biztos, hogy számtalan okból és egyre többen választják Magyarország vezető nemzetközi nyelvvizsgájának üzleti változatát, az EuroPro-t.

Az üzleti-gazdasági irányú felsőfokú intézmények legtöbbje előírja szaknyelvi, üzleti-szakmai vizsga megszerzését írja a diploma feltételeként. Az itt tanulóknak, ide készülőknek ajánljuk az EuroPro angol üzleti-szaknyelvi vizsgát, mely a szakmai, üzleti célú angoltudást (English for Business and Professional Purposes) értékeli, és szaknyelvi vizsgabizonyítványt ad. Az Euroexam EuroPro vizsgájából alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokú (C1) szakmai nyelvvizsgákat egyaránt tehetsz.

Az Euroexam Pro vizsgarendszere akkreditált, államilag elismert, ezért elfogadott felvételihez, diplomához illetve a munkahelyeken is.

Minden évben, a leggyakoribbnak számító középfokú –B2 EuroPro üzleti nyelvvizsgát három alkalommal, májusban, szeptemberben és decemberben lehet letenni.

A tesztelt készségek, a feladattípusok azonosak az Euroexammal, viszont az általános vizsgán különféle hétköznapi közegekben, témákban kell eligazodni, az üzleti vizsgán pedig szakmai, a munkahelyen előforduló élethelyzetekben (pl. üzleti megbeszélés).

A felépítése is nagyon hasonló az EURO nyelvvizsgához, a feladatok is ugyanolyanok, csak a szövegek témája más. A marketing szaknyelven van a hangsúly (launch a product, advertising campaign, conduct a survey)

Kommunikálni az üzleti életben is ugyanúgy kell, mint máshol, ezért a vizsga leginkább a felmerülő szituációkban különbözik egy általános vizsgától. Az üzleti közeg ugyanis értelemszerűen speciálisabb szókincset kíván – ezért a vizsga tartalmilag is erre a közegre épül, a hangsúly az üzleti világ nyelvén, nyelvezetén van.

Az üzleti nyelvvizsga esetében az alábbi, igen általános üzleti témakörök (general business English) fordulhatnak elő a szóbeli vizsgán.

Munkaidő és fizetésHelyszínek és események az üzleti életben
Munkahelyi hierarchiaKereskedelem
Mindennapi munkához kapcsolódó kifejezésekPiac és marketing
Munkahelyi/üzleti dokumentumokÜzleti tárgyalás

Szóbelin pédául egyik feladatul kapsz egy vállalati problémát (általában van benne grafikon is), amit az előre elkészített javaslatok alapján meg kell oldani. Prezentációt kell erről tartanod 10 perc felkészülés után, amiben egy saját javaslatot is várnak. (Ilyen feladat volt pl. a munkahelyi menza csökkenő látogatottsága, vagy  melyik városban nyisson új irodát a cég.)

europro szakmai üzleti nyelvvizsga elfogadják minden egyetemen

Mivel ez is páros vizsga, lesz egy olyan feladat, ahol egy témát meg kell beszélnetek. Pl.: milyen tényezők számítanak, amikor valaki munkahelyet keres? Itt a fontos az érvelés, magad megértetése, a másik megértése és adott esetben segítése, hogy kifejezhesse, amit mondani szeretne. A végén valami konklúzióra kell jutnotok.

Szituációs feladat is van, ahol kapsz egy kártyát, amin a leírt helyzetre kell reagálnod. Pl.: a főnököd megkér, hogy túlórázz és te nem érsz rá, vagy te fogadsz egy új kollégát a reptéren, vagy meg kell kérned egy munkatársad, segítsen egy projektben, de ő nem fog ráérni. Te mondod a kezdő mondatot, arra reagál a vizsgáztató, és utána arra még reagálnod kell témába illően.

Hogyan készülj az üzleti nyelvvizsgára?

Mivel az általános és a szakmai (üzleti) nyelvvizsgán a mért készségek ugyanazok, ezért minden olyan feladat, gyakorlat hasznos lehet számodra, mely az általános nyelvvizsgára való felkészülést is segíti.

Mindemellett, ha EuroPro nyelvvizsgára készülsz, feltétlenül javasoljuk neked a BBC Business oldalát vagy az Business Insidert, ahol alaposan megismerheted és elsajátíthatod a business English-t.

EUROPRO NYELVVIZSGA INFORMÁCIÓK

A vizsgára online itt lehet jelentkezni:

https://www.euroexam.org/vizsgajelentkezes

A következő hónapok vizsgaidőpontjai itt találhatóak:https://www.euroexam.org/vizsgainfok

A vizsgaszabályzat:

https://www.euroexam.org/sites/default/files/media/file/file/2021/04/20/vizsgaszabalyzat_2021.04.19_barionnal.pdf

Jelenleg érvényes vizsgadíjak:

https://www.euroexam.org/vizsgainfok/nyelvvizsgadijak-vizsgahalasztas-es-lemondas-feltetelei

Gyakorláshoz mintafeladatok:

https://www.euroexam.org/felkeszulok